Specialist in duurzaam onderhoud

Totaalconcept voor duurzame houtreparatie

Repair Care staat voor totaaloplossingen in duurzaam houtherstel en -onderhoud. Naast een breed assortiment aan hoogwaardige producten voor houtreparatie voor de professionele markt, bieden we gecertificeerde opleidingen aan in het behandelen van houtrot en -schade. Daarnaast verzorgen we projectbegeleiding, geven we advies en zijn we een vertrouwde samenwerkingspartner voor woningcorporaties. Repair Care is wereldwijd actief en marktleider in Nederland, Engeland en Duitsland.

Repareren is vooruitzien

Het duurzaam repareren van aangetast hout heeft vele voordelen. Voor het milieu, maar ook als het gaat om kosten. De duurzaamheid van Repair Care zit in de kwaliteit van de producten, in combinatie met de dienstverlening daaromheen én doordachte samenwerking met de hele keten. Het resultaat bewijst zichzelf: reparaties met onze producten gaan minstens tien jaar mee. Die garantie geven wij dan ook zwart op wit. Als enige in de markt.

jos-van-den-berg

“Velen kennen ons van onze hoogwaardige producten, maar we doen meer. We leiden jaar­lijks zo’n duizend mensen op en zijn ook gespecia­liseerd in verregaande project­begeleiding. Samen met een zeer gemotiveerd team van professionals zijn we dagelijks bezig met het bedenken van duurzame innovaties.”

 

– Jos van den Berg

Algemeen directeur Repair Care

Onze visie:
‘Repair Care everywhere’

Repair Care neemt haar verantwoordelijkheid voor de maatschappij en het milieu door producten en diensten te leveren die vervanging van hout voorkomen. Langer gebruiken betekent minder produceren.

We willen wereldwijd succesvol zijn in de business-to-businessmarkt voor (hout)onderhoud.

In een plezierige bedrijfscultuur garanderen we optimaal rendement voor medewerkers, opdrachtgevers, gebruikers van onze producten en andere stakeholders. Jaar na jaar.

Onze missie

Repair Care

biedt oplossingen voor het vullen, verlijmen en afdichten van verschillende materialen

Repair Care

stimuleert iedereen, wereldwijd, om onze producten en diensten te gebruiken

Repair Care

staat voor de ontwikkeling en verkoop van eersteklas producten en diensten voor duurzame reparatie, constructie en bescherming

Repair Care

zet zich in voor het aantrekken en behouden van de beste medewerkers door het stimuleren van creativiteit en persoonlijke ontwikkeling en door het zorgen voor een positieve sfeer binnen het bedrijf

Historie in gevelonderhoud

De groei van hét concept voor duurzame houtrotreparatie

Repair Care introduceerde in 1989 als eerste ter wereld een totaalaanpak voor het onderhoud van geveltimmerwerk op basis van epoxy. Het bedrijf, dat destijds nog Window Care Systems heette, was het resultaat van een jarenlang productontwikkelingsprogramma. Aan de basis stonden Cor Blom en Theo Vugts, die met hun vernieuwende inzichten op het gebied van houtreparatie vele ogen wisten te openen. In de jaren die volgden, won hun duurzaamheidsgedachte steeds meer terrein. Overtuigd van hun langetermijnvisie op onderhoud en reparatie van geveltimmerwerk in brede zin, verzorgden ze presentaties en productdemonstraties in vele landen. In 1990 waren de eerste gecertificeerde praktijkopleidingen voor schildersbedrijven een feit. Niet veel later werd een vestiging geopend in Engeland, ten noorden van Londen.

Productontwikkeling met eigen teststation

In 1991 bouwde Window Care Systems een eigen teststation op 1075 meter hoogte in een extreme klimaatzone in Oostenrijk. Ideaal om zowel gerepareerde ondergronden als verfsystemen op duurzaamheid te beoordelen. In de jaren 90 groeide het productassortiment dan ook stevig. In samenwerking met TNO werd in 1992 een speciaal testsysteem voor kozijnreparaties ontwikkeld. Ondertussen ging er ook veel aandacht uit naar de verdere professionalisering en uitbreiding van het opleidingenaanbod. In 1996 werd Window Care Systems door Sociaal Fonds Bouwnijverheid gecertificeerd als opleidingsinstituut voor houtreparatie systeem professionals.

Wereldwijd toonaangevend in houtreparatie

In 2006 veranderde de bedrijfsnaam in Repair Care International. Datzelfde jaar investeerden we in eigen faciliteiten voor productie, afvullen en verpakken van DRY FIX® / DRY FLEX®, met een modern testlaboratorium voor intensieve kwaliteitscontroles. Door de opening van een eigen vestiging in Berlijn in 2007 en een uitbreiding en verbetering van ons producten- en dienstenaanbod wisten we onze positie als marktleider verder te verstevigen. In 2008 introduceerde Repair Care als eerste in de markt de tienjarige, niet aflopende totaalgarantie voor zowel de ondergrond als het verfsysteem. Vandaag de dag zijn we een wereldwijde speler in de markt voor houtreparatie en de absolute marktleider in Nederland, Engeland en Duitsland.

paul-ostlender

“Of het nu gaat om productverbetering of -innovatie: contact met de markt is essentieel. Daarom voeren we niet alleen de meest uiteenlopende laboratoriumtesten uit, maar gaan we ook op pad. De praktijk in. Daar valt zo ontzettend veel te leren. Onze voorsprong zit ‘m in onze kennis.”

 

– Paul Ostlender

Manager R&D